Я не вважаю цю подорож велопоходом у звичному сенсі, це також не покатушка і не похід вихідного дня. Мабуть, вірніше всього назвати цю шнягу велоперебуванням, або ще краще велоприсутністю командора194см Мішеля Нако в Королівстві Нідерланди. Нитка похода примхливо заплутана: ДД - Київ(шв.потяг) - Дортмунд (літак) - Осс (авто) - Хертогенбош (вело) - Ейндховен - Тільбург - Бреда - Дордрехт - Роттердам (дньовка) - Утрехт - Амстердам (двух-трьохдньовка) - Пурмеренд - Алькмаар - Хоорн - Лейстад (яхта або субмарина) - Альмере-Стад (катер) - Лейварден (гвинтокрил) - Гронінген (дньовка і весілля) - Ассен (весільна подорож дерижабелем) - Хоогевеен (впд) - Зволлє (втеча пєхом після мордобою на весіллі) - Альмео (танком з братвою зі киданням-ням в нареченого і його родичів бананами і апельсинами) - Апельдоорн (каретою швидкої після поранення грейпфрутом) - Арнхейм (дньовка) - Хіймеген (вже за кермом карети швидкої) - Осс (вело) - Дортмунд (авто) - Київ (літак) - ДД (потяг) і помережена використанням усіх мислимих і немислимих видів транспорту: беру з собою права водія мото-авто-фура-катер-яхта-планер-гвинтокрил-параплан-дерижабель-повітряна куля-паротяг-підводнийЧовен-танк-квадро (на управління вЄлом Права не потрібні) і посвідчення аквалангіста. Якими з них доведеться скористатися і чим доведеться керувати у режимі "навіщо мені посвідчення - я і ТАК упораюсь - пустіть до стерна - не заважайте!" не можу сказати точно. Скільки разів з цього хитрого маршрута я ночом буду мотатись на базу в Осс за грошима, набоями, спиртом, забутими в Оссі при збиранні похапцем фотоапаратом, відеокамерою, люшньою, вищезгаданими Правами і Генштабовськими картами та секретними циркулярами - я не можу спланувати: на війні - як на війні! Куди ЩЕ і чим мене затаскає польова обстановка - лише Вседержителю відомо.
Бойові велопобратими чекають в Камаресі, Морлє, Парижі, Тулузі (Франція), Барселоні, Валенсії, Мадриді (Іспанія), Бризі, Анконі, Пізі (самі знаєте ДЕ ЦЕ), Ганновері, Штудгарті, Нойбранденбурзі, Кілі (Германія), Брюсселі, Антверпені, Брюгге (Бельгія) тощо - та чи потраплю я у їх гарячі міцні обійми - покажуть польові будні і генеральні обставини перебігу невійськових маневрів.
Якщо раптом ви побачите голандський танк або БМП з тризубом на броні, лінкор або авіаносець ВМФ Королівського Флоту Великої Британії під українським черепастим стягом, або американську балістичну ракету в небі над Еммелоордом з якимось Бароном верхи - не лякайтеся і не хапайтесь за мобілу, набираючи 911 - все нормуль: то командор194см тусить по Шенгенській тьмутаракані з єдиною метою - навести гендерні і популістичні мости з дружніми народами Європейської Спільноти. Балі, Мадагаскар, Маврікій, Австралію і Гренландію залишаю на "потім" - до всього одразу руки не доходять, та і якась-тось перспектива ж мусить бути у людини нерозумної патріотичної.
Календарні дати, що визначені точно – старт 23.04 і фініш 11.05.11…
Більше нічого не знаю і знать не хочу, планування припиняю примусово і раджу всім чхати на перепони і несприятливі обставини з усієї сили і частіше. Частіше чхати - прикольний девіз для такої шаленої експансії у Євросоюз, як я намріяв. "
Буду вдячний за небайдужість велобратів, спроби перетнутись зі мною в Далекій Далі і посприяти разом порозумінню між нашими братніми народами. Вікінги і січовики - єднайтеся! Якщо це в принципі можливо - і в чому я ані на секунду не сумніваюся!!!
Посилання на оригінал: http://dneproveloklub.dp.ua/forum/index ... 300.0.html
В чому сенс далеких подорожей... У можливості здалеку побачить, як ти любиш свій Рідний Край, Батьківщину. А ще зрозуміти - здаля - що не така вона уже і потворна і мачухоподібна, ця моя Батьківщина... А проте... Народ тута жиє дикий... Ох і дикий же народ!!! Щойно повернувся з Орілі... шокований: на найкрасивішому пляжі, Старопоромській пристані, якісь вандали прямо в траві-мураві розбили три десятки бутилок... Хіба можливо ТАКЕ у Нідерландах? Чесно скажу - рвав би їх, п"яндилиг котівських - зубами і руками... Треба ж ТАКЕ придумать! І що ж тепер? Доведеться особисто повизбирувать усі оті склянки до останньої скапочки... Бо якщо не я - то хто ж це зробить?
І ще одна несподівана засада: відомий на наших і на ваших теренах му..к грозиться нанять кілЄра, щоб збить Барона з балістичної ракети... Ну треба ж таким жлобом уродиться!!! Велобратва - кучкуймося, не дамо роз"єднати наші пелетони усяким вонючкам!

Чомусь дуже боюсь летіть літаком... Двадцять років не літав... Все машиною їздив... А потім на вєліку... Тільки уявлю себе на борту - уже душа в п"яти провалюється... А разом з тим - ДУЖЕ хочеться позирить на оту незбагнену Цивілізацію Квітів і велосипедистів... Кажуть, у Бенелюксі навіть прєм"єр-міністри на вєлах на роботу їздять... Важко уявить Азарова на вєліку.
У маминому палісаді розпустилися тюльпани... Голандські... Такі ранні!!! Наші ще і голови з листя не повитикали - а голандські вже квітують повним ходом! Дев"ять штук... Такі гостропелюсткові, прикольні, різнокольорові... Дев"ятеро... Уявляю ПОЛЕ таких тюлюпанчиків... Ох, прикольно, мабуть.
Ще б умів вставляти фотки в повідомлення... Нічого - навчусь!