Вібрейки vs диски. Ще одне релігійне питання ))

Решаем всевозможные технические задачи общего велохарактера. Спрашиваем и делимся своими знаниями!

Сообщение #48186 » 05.06.2009 10:30

Дійсно..а що за випадок?
Просто гідрою навіть не використовуючи всю її силу набагато приємніше користуватися.

Додам..
Вчора налаштовував компа знайомим, а душу гріли новенькі гальмівні ручки в кишені куртки....)) приїхав додому в 00:30, походив, попив чайку.. всі сплять... приліг потивитися телевізор, звичайно взявши покрутити ручки з собою..... попереключав канали....... ну ви зрозуміли... через 40 хв все було встановлено на вел і налаштовано ))). Стояли Тектро, становив Avid FR-5.... мммммммммм лапочка... вага 2 Авідівських, як 1 Тектро... а робота... чітко, інформативно, зявилось відчуття модуляції, потужне й контрольоване гальмування, що в поєднанні з протягнутими на станочку колесами...)))) принесло мені сьогодні від поїздки на роботу велике задоволення )))
Alexandr Lesnoy
Насос

Сообщение #48190 » 05.06.2009 11:05

Alexandr Lesnoy
Понимаем понимаем
Маньяк ночной :lol:
На форуме ПАТРИАРХУ не айнэнэнкать
Член общества "на стопиисят без рюкзака с одной флягой"
095 422 75 38
Олег
Резатель
Вел: Scott Scale carbon

Сообщение #48191 » 05.06.2009 11:09

Alexandr Lesnoy, вкусно расписываешь :)
А я вот не могу гидру понять. Уж черезчур легко нажимаются ручки, и начинаешь понимать что тормоза уже работают только когда колесо пошло юзом.
Alexey_st
Мопед не мой...
Вел: Giant

Сообщение #48192 » 05.06.2009 11:13

Alexey_st
То
или гидра голимая
или настройки какие то инопланетные
п.с. любая гидра очень информативно передает в пальцы свое. пусть даже, маленькое усилие.

п.п.с. може еще давишь по рабоче крестьянски? так отучайся от серпа и молота
На форуме ПАТРИАРХУ не айнэнэнкать
Член общества "на стопиисят без рюкзака с одной флягой"
095 422 75 38
Олег
Резатель
Вел: Scott Scale carbon

Сообщение #48194 » 05.06.2009 11:20

олег писал(а):п.п.с. може еще давишь по рабоче крестьянски?

ну то скорее всего :lol:
олег писал(а):так отучайся от серпа и молота

Зачем отучаться, я ж на вибряках, и пока не думаю ничего менять
Alexey_st
Мопед не мой...

Сообщение #48198 » 05.06.2009 11:33

Alexandr Lesnoy, ну действительно, расписал так расписал))) любовь к байку чувствуется и маньячизм! Я свой вел собирал когда, тоже до ночи устанавливал и сразу ехал тестить. были случаи когда под утро домой попадал :o

олег писал(а):любая гидра очень информативно передает в пальцы свое. пусть даже, маленькое усилие.

+1! просто или гидра паршивая или понять/прочувствовать ее надо.
Я еду на велодень!
bugaev_i
КАРАМБА!
Вел: TREK 8500 `08

Сообщение #48207 » 05.06.2009 12:23

В мене 3 вида гальм... і в кожного виду свої приколи.
Ві легенькі, гідра потужна... особливо коли треба керувати 1 пальцем.... краби шосейні .. як то кажуть, просто щоб зупинитися....)))
2 Alexey_st
А яка дійсно гідра...
Я на своїй, (Авід Джусі 5) поворотом регулювального гвинтика на кілька градусів відчуває зміну в поведінці гальм......
Чим і прикольна гідра.... контролем тормозного зусилля на всіх етапах гальмування і в у всіх ситуаціях...
Продовжу..
Велосипедист рухається містом і тут .... зненацька.. перешкода у вигляді маршрутки, наприклад якій махнули гривнею... чи пішохода, що різко рвонув через дорогу то тієї ж маршрутки наприклад........ Що робить велосипедист?... правильно... по гальмах.... зі всієї сили при чому.. ситуація то екстремальна... на гідрі при такому розкладі.. може бути варіант навіть з блокувнням обох коліс, особливо коли вилка на лок-ауті..
От цей момент... коли ти відчуваєш, що контролюєш ситуацію дуже потрібний... щоб зменшити чи збільшити гальмівне зусилля. Вібрейк навіть з самими модними колодками і крутими ручками... на першій фазі САМЕ ЕКСТРЕМАЛЬНОГО гальмування такої впевненості не дає і треба гальмувати 2 пальцями.. а це втрата контролю над байком.. перевірено .. це дійсно так..а додати до цього вагу райдера .. скажімо 80 кг..і що ми маємо...
Різко по гальмах... не достатньо зусилля.. дожимаємо вже 2 пальцями... не дай Бог треба маневрувати, або яма (з нашими "дорогами" мля) .... може виникнути аварійна ситуація. Гідра ж.. перше натиснення... удар по роторах... відмінна сила гальмування і модуляція... і доречі... переміщуєш центр ваги назад і заднє колесо набагато важче зірвати в юз, хоча визначальну роль грає звичайно переднє.
Якщо додати до цього чуть дощику то вібрейк взагалі зливає по повній. Особливо це відчувається на туристичних велосипедах, на Карпатських серпантинах... не асфальтних..а по яких ліс возять... ;) де зненацька .. коли ти вистрибуєш з калюжі.. тобі треба загальмувати бо попереду гальмує група... а ти на вібрейках (бувають безвідповідальні велотуристи, які викатують на такому обладнанні, що за голову берешся..) і з рюкзаком в 15-18 кг... щей на собі маєш рюкзачок так до 3-4 кг (стараємось цього не допускати) + інерція + дискова гідравліка в того хто їде перед тобою.. + завтикав на красоти і не дотримався дистанції..........
Шосейні краби це взагалі .. балування..)))) навіть в порівняо з вібрейками....))) В першу чергу.. із-за малої площі контакту колеса шосера з асфальтом і наявність тиску в 8-10 атмосфер. Яка б не була гума.. не втримує вона.. Як казав один майстер спорту.. на шосері вкручувати треба, а не гальмувати.. ))))
Alexandr Lesnoy
Насос

Сообщение #48223 » 05.06.2009 15:09

Alexandr Lesnoy писал(а):А яка дійсно гідра...

Не могу сказать, не помню. Это я давно у товарища как то брал потестить двухподвес с такими тормозами.
Alexey_st
Мопед не мой...

Сообщение #48227 » 05.06.2009 15:34

АААААА
Ну це міняє ситуацію... підвіска сосіса може скардувати саме момент пригальмовування.. впевнеий, якщо дати по гальмах по повній.. він зупинитьсмя без питань.. з таким характерним підняттям задка (рами маю на увазі). Дуже мені сосіси подобаються.. але дорогі і не такі надійні, як хардтейли... Можна відвалити півтори штукі.. а він візьме і лопне.. :(
Alexandr Lesnoy
Насос

Сообщение #48228 » 05.06.2009 15:35

Alexandr Lesnoy писал(а):Що робить велосипедист?... правильно... по гальмах.... зі всієї сили при чому.. ситуація то екстремальна... на гідрі при такому розкладі.. може бути варіант навіть з блокувнням обох коліс, особливо коли вилка на лок-ауті..
От цей момент... коли ти відчуваєш, що контролюєш ситуацію дуже потрібний... щоб зменшити чи збільшити гальмівне зусилля. Вібрейк навіть з самими модними колодками і крутими ручками... на першій фазі САМЕ ЕКСТРЕМАЛЬНОГО гальмування такої впевненості не дає і треба гальмувати 2 пальцями.. а це втрата контролю над байком.. перевірено .. це дійсно так..а додати до цього вагу райдера .. скажімо 80 кг..і що ми маємо...

у вас буйная фантазия,автор! полностью несогласен!
У МЕНЯ ВСЕ ЗАШИБИСЬ В МОЕЙ ГРЕБАННОЙ ЖИЗНИ!!!!
КОЛЯНН
Рама
Вел: GIANT IGUANA 2005

Сообщение #48233 » 05.06.2009 16:11

Обгрунтуй.
Alexandr Lesnoy
Насос

Сообщение #48235 » 05.06.2009 16:36

Alexandr Lesnoy писал(а):Що робить велосипедист?... правильно... по гальмах.... зі всієї сили при чому.. ситуація то екстремальна... на гідрі при такому розкладі.. може бути варіант навіть з блокувнням обох коліс, особливо коли вилка на лок-ауті..

а типа на вибрейках колеса не блокируются...
Alexandr Lesnoy писал(а):Вібрейк навіть з самими модними колодками і крутими ручками... на першій фазі САМЕ ЕКСТРЕМАЛЬНОГО гальмування такої впевненості не дає і треба гальмувати 2 пальцями.. а це втрата контролю над байком.. перевірено .. це дійсно так..а додати до цього вагу райдера .. скажімо 80 кг..і що ми маємо...

в мэнэ вага понад 100 кг и усэ гаразд -а все эти разговоры -,,перевірено .. це дійсно так..,,-оставьте себе
КОЛЯНН
Рама

Сообщение #48242 » 05.06.2009 17:38

А яка гальмівна ситема (ручка, гальма, колодки) і які обода у Вас?
Дуже цікаво, як зі швидкості 24-26 км/год (звичайної для міста не враховуючи 37-40 з гірки) можна безпечно відгальмуватися перед перешкодою, що раптово виникла....? Не за 20 метрів побачив.. а перед носом за 2-3 метри пішохід вискочив.
Може просто Ви все передбачаєте заздалегідь, рухаючись з меншою (скажімо 18-20 км/год.. але знову ж вага бере своє) не підїжджаючи близько до автомобілів. Вам ніколи в місті не треба було екстрено гальмувати?
Не вірю.
Alexandr Lesnoy
Насос

Сообщение #48243 » 05.06.2009 17:53

На самом деле на вибряках приходилось так оттормаживаться что заднее колесо подымалось не смотря на все усилия. Так что вибряки тормозят очень хорошо. А заднее колесо пустить в юз можно и одним пальцем.
А еще мне нравится поведение вибряков при дожде, т.к. снижается тормозное усилие, и меньше шансов сорваться в юз.
Alexey_st
Мопед не мой...

Сообщение #48244 » 05.06.2009 18:06

ХЗ кто там как тормозит, и у кого вибряки колесо не блокируют, а лично я уже несколько раз через переднее колесо летал когда в экстримальной ситуации приходилось резко по тормозал давать - переднее колесо блокируется за нефик делать
Реальность существует только в нашем воображении
N'azu
Трансмиссия

Сообщение #48249 » 05.06.2009 19:49

Идет дождь, лечу на перекрестке на желтый, хонда стартует, зажимаю оба тормаза, блокируются 2 колеса, меня начинает разворачивать, пролетаю перекресток на заблокированых колесах, отпускаю ручки и еду дальше.
Водитель ходны отормозился, прошел задним колесом почти по его бамперу! Дисковые тормоза LX.
Еду на ЛФ медлено, зажимаю передний тормоз, здраствуй асфальт, вибряки какието!

Опрокидывание еще и то вилки зависит, от веса, от того где попа находится в момент экстреного торможения!
Княжество Донбасс не Украина
Naval
Колеса
Вел: MXM Westside Hybrid (custom)

Сообщение #48260 » 05.06.2009 22:18

Alexandr Lesnoy писал(а):Може просто Ви все передбачаєте заздалегідь

вот вы сами ответили на свой вопрос
если у вас не так -звыняйтэ...
КОЛЯНН
Рама

Сообщение #48274 » 05.06.2009 23:22

Alexey_st писал(а):На самом деле на вибряках приходилось так оттормаживаться что заднее колесо подымалось не смотря на все усилия.

это действительно так.самому приходилось оттормаживаться перед выскочившим такси-у водилы челюсть отвисла от удивления,так как последние 2 метра я тормозил двигаясь на переднем колесе.
вибрейки хватают насмерть и быстрее приводят к блокировке колес,но дисковые при мощном тормозном усилии обладают большей модуляцией и меньшей силой нажатия на тормозную ручку.
Все по электрике http://ooomagnat.zakupka.com/
правильно заточеное "зубило" пробивает "газель" навылет!
petroff
истребитель камазов
Вел: TREK

Сообщение #48384 » 07.06.2009 10:46

Справа не в тому, що колеса блокуються, а справа в тому, що на вібрейках, коли зменшуєш тиск на ручку і колеса розблоковуються.... сила гальмування зменшується в рази. і треба, щоб знову скажімо заблокувати тільки заднє.. тиснути на ручку дуже сильно... Правильно сказав petroff но дисковые при мощном тормозном усилии обладают большей модуляцией и меньшей силой нажатия на тормозную ручку отже на дисках керувати процесом гальмування легше, приємніше і ефективніше.
І ще.. по поредбаченню ситуації...
Швидка і динамічна їзда передбачає швидку зміну дорожної обстановки.. і не завжди виходить передбачити поведінку всіх учасників дорожнього руху, особливо на високих швидкостях.. а так часом хочеться проскочити, бо ми ж не автомобілісти в нас не мотор.., коли набираєм маху, гальмувати і потім знову вкручувати .. зовсім не хочеться.... от і виникають ситуації з екстренним гальмуванням і прискоренням.
Alexandr Lesnoy
Насос

Сообщение #48388 » 07.06.2009 11:39

Alexandr Lesnoy писал(а):а так часом хочеться проскочити

вспоминается старый анекдот про водителя камаза-,,...у меня 30 лет водительский стаж -у меня не проскочишь...,,
КОЛЯНН
Рама

Пред.След.

Вернуться в Техничка