Yorik писал(а):VL, это НЕ тема 26 vs 29.Заметь тут про 29 и слова не было.Про накат,стабильность,тоже не было.Тут вопрос о разнице скорости на прямой 26 и 28 колес при одинаковых условиях.И в своем сообщении ты как раз не раскрыл эту тему не в коей мере.Я не умничаю,я бы реально хотел посмотреть какой нибудь чертеж Alexey_st, чтоб стало все на свои места и закрыть тему...
Нужно сравнивать разный диаметр при той же ширине покрышки, а не 28" vs 26" с разной шириной.
Читай внимательнее про деформацию резины!!! Шоссейная резина меньше деформируется на шоссе также как и 28" резина.
На грунте полезнее площадь контакта то есть ширина и объем покрышки и угол атаки, меньше деформируется грунт за счет этого скорость возрастает. На 28" легко ездить по плотному грунту и асфальту но на сложных трассах проигрывает широкой покрышке.
Кто из вас ездил на 28" колесах?
Уже давно тема раскрыта
http://tourist.kharkov.ua/phpbb/viewtopic.php?f=36&t=16794Вот человек тестировал широкую резину и кроссовую.
як і обіцяв тестував кросову і найнерську гуму, узагальнювати поки рано, буду тестдрайвити і далі, але попередні резалти такі:
найнер: спереду -рейсін ральф 2,25 (550 г) камера максіс 175 г
ззаду -рейсін ральф 2,25 (570 г) камера максіс 179 г
в обидвох 3 атм
крос: спереду -конті спід кінг 35 мм (365 г) камера максіс 133 г
ззаду -рейсін ральф 35 мм (315 г) камера максіс 127 г
в обидвох 4 атм
різниця в вазі як бачимо 534 г і це все обертова маса найбільш віддалена від центру.
Траса кільце 5,8 км, чимось нагадує боярку але немає глибокого піску, взагалі мало піску, але грунти загалом піщані, коренисті, багато горбів, особливо на тягунах.
Тестив в гоночному темпі, крос програв найнеру 2 сек, просто жахливо себе вів на горбистій поверхні, на диво приємно котив по рівнині, не те що б швидше, але з меншою затратою сил, на кросовій гумі злив вчисту собі всі торчки і тягуни. Зрозуміло, що ці дані ні на що не претендують, я не їхав з пульсоміром і не знаю в який із двох днів був в кращій формі, просто викладався майже на максимум і все. Єдине, що старався акуратніше їхати на вузькій гумі, бо її легше зносить і там де найнер лише йде в легкий занос, 28 колесо просто підломлювалося, а досвіду їзди на 28 в мене немає, тому можливо програш був обумовлений деякою обережністю на поворотах і спусках. Ну і останнє, на 35 мм не сподобалося карданити, гума прокручується досить інтенсивно і сили йдуть в нікуди, але от розгон і взагалі набір швидкості накатом у кроса феноменальний, так і хочеться притопити пошвидше)
"Один опыт я ставлю выше, чем тысячу мнений, рожденных только воображением". (М.В.Ломоносов).